Jezelf Zijn

White Willow brengt je dichter bij je Zelf

Schijn licht op wie je bent en schrijf je in voor een geestverruimende workshop bij White Willow. Samen met gids, Karin Poorthuis word je steeds meer Jezelf en kom je in contact met jouw innerlijke Wijsheid.

Lichaam en Geest in Balans

Deel 1 - Eenheid van Lichaam en Geest

Een dag met theorie en oefeningen. Voor iedereen die de wijsheid van zijn lichaam wil ontdekken.

In een tijd waarin iedereen druk bezig is met zo gezond mogelijk te willen leven, gezond eten, goed bewegen, stressvermindering en zelfkennis, zijn we ons vaak niet bewust van wat de invloed van ons denken  op ons lichaam is.

Onze levensenergie kan niet meer vrij stromen wanneer we mentale blokkades hebben. Daardoor kunnen we moe worden en dit kan op den duur tot klachten in ons lichaam leiden.

White Willow helpt je zicht te krijgen op de eenheid van lichaam en geest.

Datgene wat zich in je lichaam laat zien komt als hulpmiddel om je te helpen ontdekken wat er ‘ontbreekt’ in jouw dagelijkse balans. Ziekte of ongemak kent slechts één doel: ons helpen om bij balans te komen. 

Zaterdag 26 oktober

 

 

 

 

 

Workshop Lichaam en Geest in Balans

Deel 2 - Luisteren naar Jezelf

We praten voortdurend tegen onszelf. Als we tijd nemen om stil te zijn, kunnen we ontdekken welke boodschap we aan onszelf geven. Iedere lichaamscel reageert op elke gedachte die we denken en op elk woord dat we uitspreken. Voortdurend op een bepaalde manier denken en praten leidt tot een bepaald lichamelijk functioneren. Onze lichaamshouding en ons gedrag laten zien wat onze mentale overtuigingen zijn. Wij zijn zo creatief in onze geest dat we gemakken en ongemakken voort kunnen brengen. 

We nemen tijd om ons bewust te worden van onszelf. We nemen onszelf serieus en kijken naar op wat voor manier ons denken tot uitdrukking is gekomen in ons lichaam. We gaan symptomen dieper onderzoeken en wanneer we ons openen en de signalen beluisteren kunnen ze met hun eigen verhaal ons de weg naar Heelheid wijzen. Zo kunnen we weer leren leven vanuit onze eigen innerlijke wijsheid die er altijd al was. 

Workshop Mindfulness

Waarom Mindfulness?

Omdat je gelukkig wilt zijn! Als we volop willen genieten van alles wat het leven ons brengt is het van belang dat we de dingen met aandacht leren doen. Het leven is een wonder, het maakt niet uit wat we doen, we kunnen leren alles in het moment te ervaren in plaats van druk bezig te zijn met dat wat zich in ons hoofd afspeelt. Je leeft, en het is het waard om dat te vieren!

Hoe ziet een les eruit

Aan de hand van een korte spirituele tekst sta je stil bij jezelf en kun je door te delen tot nieuwe inzichten komen. Je wordt je bewust van hoe het op dat moment met je is,  de manier waarop jij het leven ervaart en wat er nog meer mogelijk is. Daarnaast leer je energieoefeningen waarmee je evenwicht en kracht in je hele lichaam brengt en spanning en afvalstoffen afvoert. Zowel door middel van stilte als met beweging en muziek maak je contact met je eigen bron van rust, vrijheid en inspiratie. Je verhoogt je lichamelijke en geestelijke gezondheid door middel van geleide- meditatie en dat  zorgt ervoor dat alles wat je in het dagelijks leven meemaakt met meer aanvaarding zal kunnen verlopen.

Start di en do avond in September in Helenaveen.

Ervaring:

De wekelijkse mindfulness kan ik niet meer missen! Het is iedere week weer fijn om contact 'met binnen' te maken. Hoewel ik mijn best doe het thuis zo vaak mogelijk te doen, is het toch ook heel fijn en stimulerend om het in de groep te doen.

Workshop Liefdevolle Relaties

Als je verliefd bent vind je de ander helemaal geweldig. En later kunnen het toch dezelfde karaktertrekken zijn waar je je aan gaat irriteren…

Zo kun je ook bij je kinderen, baas, collega’s of familieleden tegenkomen dat sommige eigenschappen of bepaald gedrag je enorm kunnen storen. Je eerste reactie is dan dat je wilt dat de ander met dat gedrag ophoudt. Je bent er helemaal van overtuigd dat niet alleen jij maar iedereen kan zien dat dit gedrag echt niet kan.

We gaan in deze workshop onderzoeken wat de reden is dat je zo overstuur kunt raken van de ander/ bepaald gedrag. De oplossing ligt gelukkig bij jezelf, door te ontdekken hoe je de ander als leraar kunt zien op je pad naar Heelheid komt de liefde weer terug in de relatie.

We verlangen allemaal naar Liefde. Zonder Liefde kunnen we geen enkele situatie beleven zoals hij werkelijk Is.

Tijdens de workshop leer je over Liefde:

Liefde maakt geen onderscheid
Liefde vergelijkt de een niet met de ander
Liefde is zichtbaar in alles en iedereen
Liefde is eeuwig

Zaterdag 14 december

 

Verdiepingsmodule 1

Na het verzoek van meerdere mensen om meer tijd te willen besteden aan het eigen bewustwordingsproces ontstaat de 'Verdiepingsmodule'. Hierin kan om de maand een dag in een kleine groep aan een thema gewerkt kan worden. Een groep geeft je naast privé werk nieuwe mogelijkheden tot groei. Het is niet alleen het aantal uren dat je kunt werken dat ervoor zorgt dat je inzicht zich vergroot maar ook het delen met anderen maakt dat het groeiproces van iedereen zich versnelt. De thema's waar we mee aan de slag gaan zijn:

  • Ik verdien Liefde; liefde is onuitputtelijk, overstijgend, hartverwarmend, onszelf liefhebben verricht wonderen in ons leven. Mag jij helemaal jezelf zijn en waar werk je jezelf tegen? Waar houd je van jezelf en waar keur jij jezelf af? 
  • De wijsheid van het kind; jij bracht wijsheid mee naar de aarde,onze ouders en de maatschappij hebben meestal het idee dat ons vanalles geleerd moet worden omdat we niks weten. Wat heb jij met jouw wijsheid gedaan? 
  • Het lichaam vertelt​; hoeveel contact heb je met je lichaam? Het lichaam is hèt instrument waarmee je ervaringen op doet in je leven. Op wat voor manier gaan we daar eigenlijk mee om, hoe zorgen we ervoor en hoe dankbaar zijn we? Het heeft zijn eigen wijsheid, wil zijn verhaal graag vertellen, leer weer luisteren..... 
  • ​Relaties als leraar​; als we beseffen dat de mensen om ons heen ons helpen om onze zwarte vlekken naar het licht te brengen dan kijken we heel anders tegen onze relaties en ons leven aan. De mensen om je heen helpen je om zicht te krijgen op jezelf, wat laten ze jou zien? 
  • ​Er is meer tussen hemel en aarde; het oude kijken is gebaseerd op een blik naar buiten in de veronderstelling dat de materiële wereld om ons heen de enige realiteit is. Het nieuwe wordt gevormd doordat we ons steeds verder openen voor de kracht van het universum die binnenin ons is....

Ervaring

Daar ik weet (een beetje..) hoe enorm ‘gedegen’ het voortraject van Karin is, voel ik me echt veilig om aan bepaalde thema's te werken. Geenszins een papiertje dat in een jaartje behaald is, maar een jarenlang traject van zelfonderzoek, bewustwording en ervaring...en dàt voel je!

 

Workshop Contact met de Natuur

We zijn vaak heel druk in ons hoofd, we kunnen allerlei dingen doen om tot rust te komen. In de natuur zijn is er daar één van. In de natuur is het heel gemakkelijk om te ontspannen en weer contact te maken met jezelf. Na de hectiek van alle dag kom je dan gemakkelijk weer uit je hoofd en maak je contact met je lichaam. We gaan op weg om onze ogen te openen voor de wereld om ons heen. We zijn vaak zo bezig met onszelf dat we weinig aandacht hebben voor wat er om ons heen afspeelt. We kunnen dan ergens lopen en een heleboel dingen niet hebben opgemerkt. Onze onachtzaamheid met de natuur spiegelt onze onachtzaamheid met ‘de ander’: mensen, dieren of planten. We gaan deze dag kijken op wat voor manier de natuur jou helpt om dichter bij jezelf te komen. Je openen voor de wereld om je heen is ‘de ander’ gaan zien.

Zaterdag 12 oktober

Workshop Stilte

          Een dag met Stilte…

We leven in een tijd waarin gedacht wordt dat het ‘goed’ met je gaat wanneer je het druk hebt. Dus hebben we de neiging om van de ene gebeurtenis door te gaan naar de andere waarbij we de kans lopen om onszelf voorbij te hollen. We leiden onszelf graag af door de ene actie na de andere, de ene gedachte na de andere en de  ene emotie na de andere te volgen. Door stil te staan bij onszelf worden we geconfronteerd met hoe het echt met ons gesteld is. We kunnen dan in contact komen met hoe het echt met ons lichaam en onze geest gesteld is. Er is dan ineens tijd om ons bewust te worden van dat wat er in ons leeft. Deze dag staan we stil bij onszelf door langere tijd stil te zijn. Na een stukje theorie ga je kijken wat stilte met je doet. Waarom is er in ons leven van alle dag zo weinig ruimte voor stilte? Wat zijn jouw manieren om de aandacht van wat er werkelijk in je leeft, af te leiden?

Zondag 13 oktober

 

Workshop Inzicht in Rouw

Ons leven is nooit hetzelfde. Het verandert voortdurend. We groeien op, gaan zelfstandig wonen, krijgen een baan, gaan samenwonen, verhuizen, krijgen een andere functie of er komen kinderen. We verliezen onze relatie, ouders, gezondheid of baan. Als de ene verandering nog niet achter de rug is dient de volgende zich vaak al aan. Veranderen lijkt bij ons leven te horen.

Het maakt niet uit of we een verandering zelf gekozen hebben of ertoe gedwongen zijn. We kunnen er niet langer omheen om  ‘het oude’ achter ons te laten en ons aan te passen aan ‘de nieuwe’ situatie.  Tijdens deze veranderingsprocessen krijgen we te maken met rouw. We nemen deze dagen de tijd om naar het verloop van de rouw te kijken. Wat maken we door terwijl er verlies op ons pad komt? We onderzoeken het effect van deze crisissituaties op ons leven. 

Door de theoretische achtergrond te leren ontdek je hoe je wel of niet ondersteunend kunt zijn bij een persoon in de rouw. Ook kijken we naar het verlies wat je zelf meegemaakt hebt en hoe je hierop gereageerd hebt. Diepe rouw neem je je hele leven mee, je kunt er zoals bij een ui, steeds weer een laagje van afpellen. Deze dagen heb je de mogelijkheid om aan je eigen rouw te werken aan de hand van de oefeningen die we doen. Des te meer jouw rouw verwerkt is, des te meer je er voor iemand in de rouw kunt zijn.

Zaterdag 30 november, 25 januari

 

De Workshop Inzicht in Rouw van White Willow geeft inzicht in het effect van crisissituaties in je leven.